25.4.2007

Korkeat korot



Muuan tuttavani totesi taannoin minulle, etten voi olla katu-uskottava feministi, jos käytän kauniita kenkiä, joissa on korko. Varsinkaan Suomessa. Hymyilin kommentille ja tiedustelin leikillisesti lisäperusteita, koska arvelin kyseessä olevan vitsi.

Kyseinen tuttavani tuntui kuitenkin olevan tosissaan mielipiteellään, jonka mukaan kengät todella tekevät feministin. Hän perusteli kantaan mm. sillä, että korkokengät on alun alkaen kehitetty sortamaan naista - aivan kuten moni muukin turhamaiseen kauneuskulttuuriin liittyvä asia, kuten vaikkapa kosmetiikka. Kauniit, epäkäytönnölliset kengät ovat pahin luokkapetturuuden merkki, koska nehän ovat - täysin turhamaista koristautumista (erityisesti Suomessa) ja niistä saatava tyydytys taas näin ollen valheellista. No juu. Voihan sen näinkin ajatella.

Mutta kukapa sen nyt sitten määrittelee, että mikä on turhamaista ja mikä ei? Feministitkö sen tekevät vai ne miehet, jotka eivät ymmmärrä sitä, että joku pitää kauniista kengistä?

Omistan muutamia korollisia kenkiä. Olenkin tässä pohdiskellut, pitäisikö tyynnyttää omatunto ja hankkia vaikkapa Doc Martensit, kuten esimerkiksi toveri Nanna on tehnyt:) Ovat muuten aika mageet kengät. Tosin hän hankki omansa hieman eri syystä.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi12:32

    Olen feministi ja omistan useita pareja korkokenkiä. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää (tai ehkä olenkin sitten erehtynyt).

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17:08

    LOL Feministi

    Minäkin olen k*sipää.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi16:16

    voi olla feministi ja käyttää korkokenkiä. Itselläni on yli 30 paria ja käytä melkein aina töissä ja juhlissa. Kuitenkin se ei vakuta feministi-aatteeseeni, joka on että tasa-arvo pitää toteutua palkan ja työn osalta sekä perhe-elämässä.

    Paras tapa toteuttaa sitä on myös käyttää/näyttää naisen eroa miehiin. Korkokengät ei alenna asemaani millään lailla. Ne ovat yksi asuste muiden joukossa, kauniita sellaisia joka myös antaa hyvän ryhdin.

    VastaaPoista